Wat zijn de keukentrends voor 2020?

 In Keukentrends

Het eerste kwartaal van 2020 is pas net begonnen, dus we kunnen al een korte conclusie en vooruitblik werpen op de keukentrends voor 2020/2021. En we hebben goed nieuws voor alle liefhebbers van keukens en koken; het zijn weer geweldige keukentrends voor 2020! Om je alvast een voorproefje te geven, hebben we de belangrijkste trends op een rijtje gezet.

Donkere keukens

Al jaar en dag zijn de witte keukens ongekend populair bij vele mensen. De trend van 2019 met betrekking tot matzwarte keuken invullingen is ook in 2020 als blijvertje gebleken. De reden is dat het een luxueuze uitstraling geeft. De mogelijkheden van donkere keukens zijn enorm. Het is prachtig te combineren met een matzwarte keukenkraan en spoelbak of met een gekleurde  koper of gunmetal keukenkraan en spoelbak. De mogelijkheden met zwarte keukens zijn eindeloos.

Monochrome keukens

Naast de donkere keukens zijn de monochrome keukens erg in opmars. In een monochrome keuken wordt slechts één kleur gebruikt, waardoor een uniek stilistisch beeld ontstaat. Toepassing van verschillende materialen en structuren zorgen ervoor dat monochrome keukens zich kenmerken door een moderne vorm van levendigheid. Matte keukens zijn dus weer helemaal 2020!

Woonkeuken

De keuken is niet langer een functionele plek om te koken. Deze ruimte is nu het kloppend hart van het huis waar iedereen graag samenkomt. De keuken staat centraal in het huis en in het gezin. Het is niet voor niets dat tegenwoordig in nieuwbouwhuizen de grootste ruimte de keuken is, en niet het woongedeelte. Een kookeiland past hier perfect bij en geeft uw interieur een gouden randje.

Ook zien we in de keukentrends van 2020 dat materialen van de keuken doorgetrokken worden in de rest van de woning, zodat de keuken opgaat in het interieur. En daardoor zien we dat stijlen worden gemixt. Zo wordt uw nieuwe keuken nóg persoonlijker. En dat is toch wat u wilt? Een persoonlijke, unieke keuken die perfect past in uw huis en interieur.

Industriële, urban-style keukens

Er komen steeds meer mensen in onze keukenshowroom die op zoek zijn naar een industriële keuken met een stoere en robuuste uitstraling. In 2020 gaan we deze trend, urban style genaamd, dan ook veel zien. In deze stijl wordt design gecombineerd met vintage, industriële lampen en zachte materialen zoals leer, wol en denim. Dit combineren van oude en moderne materialen maakt urban style uniek en een tikkeltje nonchalant. Een keuken in urban style is rauw, gedurfd en toont karakter. Prachtige matzwarte of marmer bladen, rvs-gelaste tafelpoten, massief houten kasten en ultra moderne keukenapparatuur maken van een urban style-keuken een schitterend geheel.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Hier kan u typen en op ENTER duwen zodra u wilt zoeken...