Wat zijn de keukentrends voor 2019?

 In Keukentrends

Het eerste kwartaal van 2019 is pas net begonnen, dus we kunnen al een korte conclusie en vooruitblik werpen op de keukentrends voor 2019/2020. En we hebben goed nieuws voor alle liefhebbers van keukens en koken; het zijn weer geweldige keukentrends voor 2019! Om je alvast een voorproefje te geven, hebben we de belangrijkste trends op een rijtje gezet.

Eigen kweek

Deze trend zagen we eind 2018 al opkomen en zal zich in 2019 verder voortzetten, ook wel indoor gardening genoemd. De naam zegt het al, indoor gardening wilt zeggen dat alle eigen groenten en kruiden in de eigen keuken gekweekt worden. Naast de creatieve stijl en het ultieme kookgevoel, kleurt het ook de keuken nog mooi. De natuur wordt letterlijk in huis gehaald.

Donkere keukens

Al jaar en dag zijn de witte keukens ongekend populair bij vele mensen. Toch zullen de mensen in 2018 vaker voor een (mat) donkere of zwarte keuken. De reden is dat het een luxueuze uitstraling geeft. De mogelijkheden van donkere keukens zijn enorm. Het is prachtig te combineren met een chromen keukenkraan en RVS spoelbak of met een gekleurde keukenkraan en spoelbak. De mogelijkheden met zwarte keukens zijn eindeloos.

Monochrome keukens

Naast de donkere keukens zijn de monochrome keukens erg in opmars. In een monochrome keuken wordt slechts één kleur gebruikt, waardoor een uniek stilistisch beeld ontstaat. Toepassing van verschillende materialen en structuren zorgen ervoor dat monochrome keukens zich kenmerken door een moderne vorm van levendigheid. Matte keukens zijn dus weer helemaal 2019!

Woonkeuken

Net zoals de trend van indoor gardening is de woonkeuken ook een trend die zich uit 2018 sterk zal voortzetten in 2019. De traditionele keuken zal verder op de achtergrond raken ten opzichte van de woonkeuken. Wonen en koken samen brengen, blijkt voor velen een prachtige combinatie. et de woonkeuken als centrale ruimte binnen de woning, ontstaat een plaats waar het gehele gezin samenkomt en gezelligheid voorop staat. We kunnen hier uit concluderen dat de keukens weer meer betrokken worden bij de woonkamer, worden keukens voorzien van multifunctionele kookeilanden en zullen er aangename zitjes worden geplaatst.

Industriële, urban-style keukens

Er komen steeds meer mensen in onze keukenshowroom die op zoek zijn naar een industriële keuken met een stoere en robuuste uitstraling. In 2019 gaan we deze trend, urban style genaamd, dan ook veel zien. In deze stijl wordt design gecombineerd met vintage, industriële lampen en zachte materialen zoals leer, wol en denim. Dit combineren van oude en moderne materialen maakt urban style uniek en een tikkeltje nonchalant. Een keuken in urban style is rauw, gedurfd en toont karakter. Prachtige matzwarte bladen, rvs-gelaste tafelpoten, massief houten kasten en ultra moderne keukenapparatuur maken van een urban style-keuken een schitterend geheel.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Hier kan u typen en op ENTER duwen zodra u wilt zoeken...