Opkomst van kookplaten met afzuigplaten

 In Kookplaten

We zien de laatste maanden een steeds groter wordende trend, kookplaten met geïntegreerde afzuiging. Geen enkele trend in de keukenwereld heeft zo’n grote vlucht gemaakt als deze kookplaat. Eind vorig jaar en in 2018 zullen de grote merken met een eigen kookplat met geïntegreerde afzuiging komen. Het geeft aan dat deze trend blijvend zal zijn.

Hoe werkt het nou precies?

Het principe van een geïntegreerde oplossing van koken en afzuigen op hetzelfde niveau, is van natuurkundige aard. Kooklucht stijgt met een snelheid van 1 meter per seconde, en een afzuiging zuigt met een snelheid van gemiddeld 4 meter per seconde. Kookluchten krijgen op deze manier geen kans om te ontsnappen. Met een kookplaat afzuiging krijgt u een grote mate van ontwerp vrijheid. Koken op een keukeneiland zonder een hinderlijke afzuigkap en koken voor een raam zijn een enkele voorbeelden van mooie praktische oplossingen.

Inbouw

De inbouw van dit apparaat is een belangrijk punt voor uw keukenontwerp. U zal moeten weten hoeveel ruimte er direct onder de kookplaat benodigd is. Hoe minder ruimte er verloren gaat, hoe meer u over houdt voor opbergruimte in uw keuken. U moet rekening houden met een benodigde inbouwdiepte van plm. 20 cm vanaf de bovenzijde aanrechtblad. Direct onder de kookplaat verliest u dus een afmeting ter grootte van een lade.

Afvoer van de lucht

De merken die momenteel op de markt te vinden zijn, maken gebruik van verschillende afvoersystemen. Zo is er een systeem waarin gefilterde luchten in de kast eronder worden terug geblazen. Daarnaast zijn koolstoffilterbox en en recirculatie oplossing in combinatie met een plasmamade filter twee andere afvoermogelijkheden van de lucht.

Voor alle systemen kunt u de afvoer van de lucht ook naar buiten brengen. Afhankelijk van de situatie kan dat door een buitenmuur of door een kelder. Houdt er wel rekening mee dat de afstand tot de buitenlucht (gemeten vanaf onder de kookplaat) nooit meer kan zijn dan 6 meter.

Verkooppunten

Deze kookplaten zijn alleen verkrijgbaar bij een selectie van kwalitatieve keukenretailers. Uniek Keukens is een van deze vakretailers. Wilt u de apparatuur eens bezichtigen of extra informatie ontvangen

Recent Posts

Laat een reactie achter

Hier kan u typen en op ENTER duwen zodra u wilt zoeken...