BORA Pure: design naar een hoger niveau getild en beperkt tot de essentie

 In Bora, Kookplaten

Bora PURE

BORA Lüftungstechnik GmbH, fabrikant van innovatieve kookveldafzuigingen, heeft op de Living Kitchen 2019 beurs in Keulen een compleet nieuwe productlijn voorstellen: BORA Pure. De innovatieve nieuwe ontwikkeling, die de beproefde kwaliteitskenmerken van de BORA producten bezit en reeds bekroond werd met de Iconic Award 2019 van de Raad voor Vormgeving, presenteert zich als een compact systeem én als toegangsticket tot de wereld van BORA. Een klasse apart en perfect geschikt voor elke keuken.

Design en Techniek

Met de ontwikkeling van het innovatieve verwijderingsconcept van het recirculatiefilter via de instroomsproeier is BORA Pure een mijlpaal in de geschiedenis van BORA.

De minimalistische instroomsproeier maakt indruk als markant ontwerpelement: de consument kan kiezen uit zes kleuren en kan zijn creativiteit dus de vrije loop laten. De indrukwekkende eyecatcher in het midden legt een individueel accent in huis. Zo kunnen persoonlijke voorkeuren in ieder keukenbeeld worden geïntegreerd.

Nog zo’n functionele highlight is de automatische regeling van de afzuiging. Het afzuigvermogen wordt automatisch geregeld op basis van het huidige kookgedrag. Zo blijft er meer tijd over om te koken en hoeft u niet voortdurend de motor handmatig te regelen.

Het systeem heeft een minimalistisch design en presenteert zich als inductiekookveld met vier kookzones, die plaats bieden aan max. vier kookpotten tot 24 cm. In het midden van het volledig vlak ingebouwde systeem bevindt zich de centrale, ronde instroomsproeier met acht ringvormige spaken.

Het eenvoudige verwijderingsconcept met optimale toegang tot alle componenten garandeert een hoge mate van innovatie en topprestaties: het inbrengen van de sproeier, het vetfilter en het uiterst efficiënte actieve-koolfilter verloopt simpel en foutloos en voelt natuurlijk aan voor de gebruiker. Het geurfilter in enkele seconden vervangen? Kinderspel. Met slechts enkele handgrepen wordt het verzadigde filter langs boven verwijderd en wordt er een nieuw actieve-koolfilter ingevoegd – zonder dat daarvoor laden of plintlijsten moeten worden verwijderd.

BORA Pure is ook op hoge vermogensniveaus uiterst stil: dankzij de nieuwe kookveldtechnologie (“B4- generator”), de geoptimaliseerde en gepatenteerde luchtgeleiding in het apparaat zelf en het gebruik van een stille, moderne motor werkt BORA Pure ook op hoge vermogensniveaus stil. Er is geen afleiding tijdens het koken en gesprekken worden niet verstoord.

BORA Pure zal vanaf mei 2019 verkrijgbaar zijn bij Uniek Keukens Roermond in de volgende kleuren: All Black (als basisvariant), maar ook leverbaar in roségoud, oranje, rood, jade en blauw – geheel naar believen ook individueel verwisselbaar.

Recent Posts

Laat een reactie achter

Hier kan u typen en op ENTER duwen zodra u wilt zoeken...